DataKapital Blog

Agile ve Scrum Nedir?

Agile Prosedürleri ve Sıralama

Agile

Agile, bir çalışma kültürüdür. Ana fikri, müşteri talebini minimum hata ile hızlı bir şekilde karşılamaktır. Özünde, az az ama sık sık mentalitesini yatar. Çevik ismini de bu mentaliteden alır. Dinamik bir çevrede adım adım ilerlerken süregelen şartlara sürekli adapte olunmasıdır.

Bir Agile çalışma yöntemi olan Scrum’ın yaratıcılarının kitabından örnek verelim:

Agile ve Scrum Çalışma Kültürü

Yukarıdaki örnek aynanda birçok işe “koşturmanın” bedelidir. Sürekli kendini güncelleyen bir zaman içerisinde yaşıyoruz. Aslında bu anlayışı diyet planıyla benzetebiliriz. Önünüzdeki yemeği önce küçük parçalara ayırmanız gerekir. Ne kadar küçük parçalara ayırırsanız o kadar kolay ve tüketimi sağlıklı olur. Yemeğinizi yerken herhangi başka bir şey yapmamalısınız, dikkatiniz sadece yemekte olmalı. Aksi takdirde bu sizi doymama, yemeğinizin süresinin uzamasına neden olur. Aynı şekilde yemek yerken, bir sulu, bir katı ve bir de tatlıdan dilim dilim yememelisiniz. Sıvıdan katıya doğru tüketmelisiniz. Yani önce çorbanızı, sonra adım adım diğer yemeklere geçmelisiniz.

Agile genel çerçevedir. Bu işin bakış açısı ve felsefesidir. Bu felsefenin pratiğe döküldüğü özgün çerçevelerden birinin adı scrum’dır. Bunun üzerinden devam edelim.

Scrum, kısaca işi halletme yöntemidir. Bir başka deyiş ile scrum ampirik bir yaklaşımdır. Bilginin, deneyimden geldiğini ve kararların gözlemlere dayalı olarak alınması gerektiğini söyler. Takımların deneyimlerden öğrenmesi ve kendi kendilerini organize etmesi metodun temelinde yatar. Yönetim bağlamından düşündüğünüzde de işleri parçaladığımız gibi geniş ve katı hiyerarşik yapılar da parçalanır. İş bir takıma verilir ve bu takımda roller belirlenir. Sonrasında takım sürekli iletişim halinde kalarak önündeki tabağı yukarıda tarif edildiği şekilde bitirmeye çalışır.

Roller

Ürün Sahibi

Ürün sahibi, adından da anlaşılacağı üzere “alfa”dır. Gereksinimleri ve işi geniş plandan görür. Müşterileri, pazarı ve iş geliştirmeyi sürekli olarak takip eder. İşlerin önceliklendirmesini yapar.

Ürün sahibinin ortaya çıkartmak istedikleri kazanımı en doğru şekilde ve zamanda çıkartmaktan sorumludur. Geliştirme planını o belirler. Ürün sahibi tek kişidir, asla birden fazla kişi ürün sahibi olamaz.

Scrum Ustası

Scrum ustası, geliştirici takım ve ürün sahibi arasında aracı görevi üstlenir. Takımın ve çalışmanın ince ayarını yapar. Takım ile sürekli iletişim halinde kalarak iş yüklerini denetler. Takıma ve işe koçluk yapar.

Etkili bir scrum ustası, yapılan işin nedenini ve sonuçta neye ulaşılmak istendiğini anlar. Büyük resime hakimdir. Geliştirmenin optimal seviye olması için toplantılar ve planlamalar yapar. Bu toplantıların özel isimleri vardır fakat o kısıma daha sonra çalışma disiplini başlığı altında değineceğiz.

Geliştirici Takım

Scrum’ın işi halletme yöntemi olduğunu söylemiştik. İşi halledenler geliştirici takımdır. Geliştirici ekipler birbiriyle sürekli iletişim halinde olan, şeffaf ve aynı yerde bulunan genellikle 5 veya 7 kişilik ekiplerdir. Yine yemek üzerinden örnek verecek olursak, Jeff Bezos’un dediği gibi; ekip 2 pizzayı paylaşacak kadar küçük olmalıdır. Bu tanım scrumın temel mantığını da uygundur.

Ekip, çapraz yetenek setlerine sahiptir. Farklı yetenekler bir işi çıkartmak üzere kolabrasyon yaparlar. Birbirine öğretir ve öğrenirler. Kendi planlamalarını yaparlar ve işin teslim süresinde pazarlığın bir tarafıdır.

Çıktı ürün odaklıdır. Ben doğrusunu yaptım fakat o yapmadı yaklaşımı yoktur. Ortaya çıkan ürün üzerinden performans değerlendirilir. Tabi ki kişilerin de başarısı ve çalışması scrum ustası ve ürün sahibi tarafından göz önünde bulundurulur.

İş yükünün süresi ve nasıl yapılacağı onlara kalmıştır. Tabi ki ürün sahibi, nihai bir tarih ortaya koyar. Ancak, işin nasıl halledileceğinin planlanması ve yönetilmesi daha çok takımın üstündedir. Geçmiş tecrübelerinden yararlanarak işi tamamlayabileceklerine inandıkları süreyi tahmin ederek planlama yaparlar.

Exit mobile version