DataKapital Blog

Datakapital TÜR Belgesi ile Lisanslandı

TÜR Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Firmamızın yeni vizyonuna uygun olarak bir süredir geliştirdiğimiz, sentiment analiz yapan doğal dil işleme modüllerimizin ar-gesini %100 öz kaynaklarla tamamladık. Türkiye’de öz kaynaklarla tamamlanan projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TÜR(Teknolojik Ürün Geliştirme) belgesi ile akredite edilmektedir. Süreç, projenin TÜBİTAK hakemlerine sunulması ile başlar. TÜBİTAK hakemleri projenin ar-ge niteliği olduğuna ve iddia edilen ölçülerde tamamlandığına kanaat getirirse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projeye TÜR belgesi vermektedir.

TÜR belgesi hem firma, hem de firmanın paydaşları için oldukça önemli bir akreditasyondur. Bu belgeyle yatırımcılar, geliştirilen projenin teknik bir nezaretten geçtiğini anlayabilir ve teknik due dilligence süreçlerini hızlandırabilir, daha güvenli ve isabetli bir hale getirebilir.

Bu belge aynı zamanda müşteriler açısından da bir kalite standartı olarak ele alınabilir. Uzman akademisyenler tarafından incelenen projenin uygun olduğuna kanaat getirilmesi, alınan hizmete ilişkin iddiaları doğrular niteliktedir.

TÜR belgesi ayrıca KOSGEB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen destek ve hibe programlarındaki yüksek teknoloji destek programlarına başvurmak için gerekli önkoşullardan birisidir. En yüksek teşvik kalemleri önşart olarak bu belgeyi istemektedir.

Belge, firmamızın ticari ünvanının değiştiği dönemden önce alındığı için Intelkit A.Ş ismiyle düzenlenmiştir. Vergi numarasından yeni ünvan olan Datakapital’e ait olduğu doğrulanabilir. Bu linkten belgeyi inceleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version