DataKapital Blog

Datakapital KOSGEBin Ür-Ge Teşvik Programına Kabul Edildi

KOSGEB Ür-ge

Datakapital doğal dil işleme modüllerinin ar-ge’sini 2021 yılı Ağustos ayında tamamen özkaynaklarını kullanarak tamamlamıştı https://datakapital.com/blog/datakapital-tur-belgesi-ile-lisanslandi/ ar-ge süreci tamamlanan modüller baz alınarak Datakapital’in SaaS bir ürüne dönüştürülmesi planlanıyordu. Firma bu ürün geliştirme süreci için KOSGEB’in ür-ge teşvik programına başvurdu ve proje kabul aldı.

Ür-ge teşvik programı 12 aylık bir sürecin sonunda Datakapital’in SaaS bir ürüne dönüşümünün tamamlanmasını öngörüyor. Böylece planlanan vizyona uygun olarak 2023 yılı Mayıs ayında ürünü piyasaya sürmeyi planlıyoruz.

SaaS ürünümüzün,  farklı kategoriler ve iş sahaları için sentiment analiz ve psikometri verilerini işleyen ve bunların çıktılarını baz alarak iş istihbaratı raporları üreten bir ürün olmasını hedefliyoruz. Ür-ge sürecinin sonunda PANAS gibi temel psikometri şablonlarını kullanarak veri işleyen otomasyon sistemleri de kullanıcıların hizmetine açılacaktır.

Projenin kabul aldığı KOSGEB belgesini bu linkten inceleyebilirsiniz, proje firmamızın eski ünvanı olan İntelkit A.Ş şirketi adına kabul edildiği için belgedeki ünvan bu şekilde görünecektir vergi numarasından kontrol edilerek projenin Datakapital A.Ş’ye ait olduğu teyit edilebilir :

Exit mobile version